Že od nekdaj so za tla in stene v kopalnici najpogostejša obloga keramične ploščice. Pestra izbira omogoča zanimive in barvno privlačne izvedbe, ki popestrijo bolj minimalistično obliko kopalniških elementov. Kot obloga se v zadnjih letih pojavljata tudi les in marmor, slednji zlasti pri prestižnejših ureditvah. Zaradi novih vodoodpornih barv pa se marsikdo odloči kar za pleskanje sten, s keramiko je v tem primeru obložena le kabina za prhanje ali stena nad kadjo in umivalnikom.

Keramične ploščice so vsestranske, praktične in omogočajo nešteto možnosti za kombiniranje in oblikovanje. So stalnica med oblogami za stene in tla v kopalnici. Iz preprostega razloga: ker so odporne proti vlagi in se jih da dovolj preprosto čistiti. Razlikujejo se tako po merah, oblikah kot po barvah, vzorcih, glazurah in tudi po ceni. Ta je odvisna od materiala, iz katerega so izdelane, vrste glazure, na ceno pa vpliva tudi velikost. Prav tako so pomembni kakovost izdelave, ime proizvajalca, dizajn in podrobnosti, kot so lasersko obdelani robovi.

Na trgu je dandanes ponudba keramike zelo raznolika a klub temu je trenutno moč zaznati, da enega izmed vodilnih trendov narekuje moderna vzorčasta keramika. S pomočjo različnih vzorcev je tako tradicija ponovno obujena na sodoben način.S pomočjo sodobne vzorčaste keramike v kombinaciji z enobarvnim pohištvom se lahko ustvari zelo unikatne, dekorativne prostore oziroma zelo edinstven koncept. Prav zaradi tega lahko vsak bivalni prostor postane kraj, kjer nam je zelo udobno.