Popolna prenova ali le drobna osvežitev prostora? Včasih nam že kakšna malenkost, ki jo spremenimo v prostoru, polepša dan.

Kopalnica je praviloma edini prostor v stanovanju ali hiši, kjer si lahko vzamemo čas samo zase. Ta prostor je intimno zatočišče miru in osebnega udobja. Zato si res dajte duška in si ga ob prenovi uredite po svojem okusu pa naj gre za kopalniško pohištvo, armature, tuš sete ali za sanitarno keramiko.

Ste vedeli, da moški povprečno v kopalnici preživijo 856 dni oziroma 2 leti in 125 dni, od tega se prhajo 185 dni, za britje pa porabijo 59 dni svojega življenja. Ženske v 771 dneh oziroma v 2 letih in 40 dneh, ki jih v povprečju preživijo v kopalnici, 196 dni porabijo za prhanje? Ne? No, mi tudi ne, smo le povzeli podatke iz analize na spletni strani Infographic Archive.

Za prenovo kopalnice se najtežje odločimo. Priznajmo, je precej drugače od dnevne sobe, ki jo prepleskamo ter drugače razporedimo pohištvene elemente in jo tako hitro spremenimo v povsem drug prostor. Eno so manjši lepotni popravki v obliki prebeljenega stropa, novih kopalniških tepihov, brisač ali okvirja ogledala ter zamenjave dekorativnih elementov, drugo pa večji posegi. Ploščice so namreč prilepljene na zidove in tla, umivalnik, kad in prha so povezani z vodovodno napeljavo.

Najpogosteje se odločimo za popolno prenovo kopalnice z nakupom stanovanja, hiše. Takrat ne skoparimo, saj želimo, da je s svojo eleganco in sodobnimi linijami brezčasna.