Domača terasa je odličen kraj za preživljanje prostega časa. Kaj je lahko lepšega kot sprostitev na terasi ali balkonu po napornem dnevu? Zato je treba ob ustvarjanju doma misliti tudi na zunanjo površino. Tukaj so zunanje ploščice material, kateremu je vredno posvetiti več pozornosti. Ob izbiri ploščic je dobro premisliti, kaj točno kupujemo. S tem bomo površini okoli hiše poleg čudovitega videza zagotovili tudi trajnost. Kaj je torej tisto, kar moramo ob nakupu upoštevati?

Keramične ploščice in plošče ponujajo raznolike oblikovne možnosti za visokokakovostne in optično privlačne obloge popolnoma po našem okusu – vse od sloga podeželske hiše do sredozemskega videza in najmodernejših oblik. Poleg videza so pri keramičnih oblogah pomembni tudi dolgotrajnost in udobje ter enostavnost čiščenja – tako nečistoče, plevel in zelene obloge nimajo nikakršne možnosti. Zunanje obloge so izpostavljene posebnim obremenitvam zaradi vpliva dežja, snega, sončnih žarkov in zmrzali. Zato je treba biti še posebej pozoren pri gradnji in izbiri ustreznega izdelka.

Za terase, balkone in ostale zunanje površine torej izberemo talne keramične ploščice, ki so primerne za zunanje površine. Morajo biti odporne na nizke temperature. Talne keramične ploščice so raznovrstnih oblik, barv in imitacij različnih materialov, so enostavne za vzdrževanje in uporabne v prav vsakem prostoru vašega doma.

Talne keramične ploščice morajo biti protizdrsne
Zunanje talne keramične ploščice morajo imeti teksturo, ki je bolj groba in posledično manj drseča. Protizdrsnost je namreč posebnost talne keramike.

Zunanje talne ploščice morajo kljubovati vremenskim razmeram, poškodbam in nečistočam
Ploščice za zunanje pohodne površine kot so balkoni, terase in dvorišča se od notranjih ločijo po strukturi materiala – so bolj trdne in kompaktne. V primerjavi z običajnimi talnimi keramičnimi ploščicami so te ploščice izdelane iz porcelanogresa ali granitogresa, kar pomeni, da so odporne proti zmrzali, pa tudi obrabi in poškodbam. Morajo biti protizdrsne, kar je na zunanjih površinah v mokrih vremenskih razmerah, še kako pomembno. Kakovostne zunanje talne ploščice ne drsijo, preprečujejo vpijanje vode in so, kljub večji izpostavljenosti nečistočam, enostavne za vzdrževanje.