Talne obloge: kako izbrati primeren laminat

Laminatne talne obloge postajajo vse bolj priljubljene zaradi velike možnosti izbire raznovrstnih vzorcev in barv, enostavnejšega vzdrževanja, hitrejše izvedbe in same vzdržljivosti. Več prednosti (pa tudi slabosti), ki jih prinaša laminat si lahko preberete tukaj. Za dosego maksimalnega učinka laminatnih oblog je pomemben ustrezen izbor laminata, glede na namembnost, sledi pravilna priprava tal in seveda tudi strokovna montaža. Ob upoštevanju napisanega boste uživali v udobju, funkcionalnosti in privlačnem izgledu laminata.

Laminat je elegantna, trendovska talna obloga, ki se hitro razvija. Najboljši aspekt laminatne talne obloge je njena estetika. Na trgu je veliko možnosti izbire. Laminati na spletni strani https://www.floor-experts.si/izdelki/laminati/ bodo zagotovo odlična izbira za vaš dom.

Veliko laminatov ima videz naravnega lesa in tudi občutek dajejo prav tak. Da bi zagotovili čim večjo izbiro laminatov, se uporabljajo različne vrste tekstur.

Različne teksture dajejo laminatu estetski izgled. Nekatere teksture dajejo tlom mehak izgled, spet druge so bolj opazne, izrazite. Tako imamo laminat z gladkimi teksturami s satenastim izgledom, potem je tu zrnata tekstura, katero bodo izbrali vsi, ki jih je všeč vintage izgled. Če želimo svojemu domu dodati kmečki izgled bomo mogoče izbrali brušene laminate.

Laminat je zelo primerna izbira, ko želimo v prijaznost doma dodati talno gretje. Izbrati ga moramo že pred montažo, saj je od tega odvisna vrsta uporabljenih cevi, višina temperature ogrevane vode in način polaganja cevi.

Laminati veljajo za največjo konkurenco parketu, saj so laminati odpornejši na obrabo, mogoče jih je preprosteje položiti in na koncu so tudi cenejši. Prednost laminata je, da ga lahko položimo na obstoječo talno oblogo in pod laminat damo debelo penasto folijo (2-3 mm), ki deluje kot dober zvočni in toplotni izolator.

Bodimo pozorni na klasifikacije laminata (npr.: razred laminat 31 – primeren za vse stanovanjske površine in manjše obremenitve v javnih prostorih), termično prevodnost laminata, antistatičnost, ne-vsebovanost formaldehidov, slabšo gorljivost Cfl-s1. Glede na obremenjenost prostora, za katerega izbirate laminat, so na voljo laminatni podi v razredih obrabe W31, W32 in W33.

Laminat in domače živalice? Da. Tudi krempeljčki hrtov mu ne pridejo do živega 🙂 Enostavno ga obrišemo le z mikro krpo ali čistilom za laminat. Res nezahtevno čiščenje. Dovolj je, da na bolj umazanih delih le poškropimo tla in jih obrišemo. Laminat je kot mačka, ne mara vode 🙂