V stanovanju ali hiši ni boljšega prostora, kot je balkon ali terasa iz katerega lahko predstavimo čudovit ambient notranje opreme. Naj bo nekakšen podaljšek prostora notranjosti navzven. Evropska stanovanja so večinoma majhna in balkoni zato manjši, vendar ni potrebe, da se zato počutimo utesnjene. Namesto tega izkoristimo priložnost, in si z balkonom podarimo intimno in udobnost v vseh letnih časih, kjer bomo pogosto želeli preživeti svoj prosti čas. Noben balkon ni premajhen. Že miniaturni balkon je dovolj velik za ležalnik in nekaj rož, ki bodo polepšale naš vsakdan.

Namesto nakupa novih rož, najprej preverimo, kaj lahko uporabimo od tega, kar že imamo doma. Na primer, nimamo nosilcev in rož, ki bi lepo viseče čez ograjo balkona olepšale naš balkon, imamo pa starejšo nočno omarico, ki bo z novo barvo osvežila svojo podobo, na njej se bo pa razbohotila roža.

Ob prenovi balkona se navadno odločamo ali bomo položili ploščice ali bi ga odeli v les. Les je res čudovit vendar z njim vzamemo v zakup, da je čiščenje in vzdrževanje bolj zahtevno. Balkonske ograje so danes pogosto iz kombinacije inoxa in stekla. Vse je seveda odvisno od ambienta.