V zadnjem obdobju je pri projektiranju kopalnic velik poudarek na vključevanju tuš kabin in različnih pršnih sistemov, oziroma t.i. rainshower-jev. Tuš kabine tudi vse bolj izpodrivajo tradicionalne kopalne kadi, saj so veliko bolj ekonomične (manjša poraba pitne vode) in zavzemajo manj prostora, kar je še posebej pomemben dejavnik v majhnih kopalnicah.

 

Najpogosteje so še vedno v uporabi polkrožne in kotne tuš kabine klasičnih dimenzij 80x80 cm in 90x90 cm, ki so z vidika cenovne dostopnosti in prostorskih omejitev pogosto tudi najboljša rešitev. Tuš kabine so dandanes že skoraj vse iz kaljenega stekla, ki je enostavno za čiščenje in varno za uporabo. Kaljeno steklo je navadno debeline 5 mm na fiksnih in 6 mm na drsnih delih (vrata).

 

Vse pogosteje pa se odločamo tudi za vgradnjo tuš kabin nekoliko večjih dimenzij, kot so 80x120, 90x120 in 100x100 cm. Tovrstne tuš kabine so vsekakor veliko bolj prostorne in dopuščajo večjo svobodo pri vgrajevanju različnih podometnih ali nadometnih rainshowerjev, ter različnih masažnih sistemov. Pri tovrstnih tuš kabinah je večji poudarek tudi na sami kvaliteti izdelave, ki se kaže v:
  • debelini stekla, ki je običajno vsaj 6 mm na fiksnih delih in 8 mm na drsnih delih;
  • profilih, ki imajo velik vpliv na izgled celotne kabine;
  • tesnenju  - na vratih in na kadički oz. talnih ploščicah;
  • vratnem mehanizmu - tečaji pri krilnem odpiranju in kroglični ležaji pri drsnih vratih.

 

Kolpa san - Q line
Tda Showbox - Pluma
Cesana - Tecnoslide

Trend zadnjih nekaj let pa je prav gotovo tudi gradnja tuš kabin brez klasične kadičke, temveč s keramičnimi ploščicami tudi v ravnini tal. Tovrstne kabine vse pogosteje dopolnjujejo tudi podolgovate rešetke oz. kanalete, ki povežejo celotno tuš kabino v dovršeno celoto.

 

Preberite si tudi:

-        |float=right

Naša spletna stran uporablja piškotke, za katere potrebujemo vašo privolitev. Nujno potrebni sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Preberi več .

Se strinjam.

EU Cookie Directive Module Information