Ploščice so najpogostejši material za oblaganje talnih površin na terasah in balkonih. Zaradi pogojev, katerim bo keramika izpostavljena na teh površinah, pa je zelo pomembna izbira kakovostnega materiala. V zadnjem času se za terase največkrat uporabljajo granitogres ploščice, ki se od keramičnih ploščic razlikujejo predvsem v trdoti in vpijanju vode.

Za balkone je to zelo pomembno, saj so granitogres ploščice veliko bolj odporne na zmrzovanje, poškodbe, obrabo ter na vpojne madeže. Granitogres ploščice za terase ali balkone mora imeti tudi protizdrsno strukturo, ki se kaže v mat ali reliefni pohodni strukturi. V nasprotnem primeru postane površina ob stiku z vodo, ledom ali s snegom zelo spolzka in nevarna. Ustrezna keramika za terase, balkone in ostale zunanje površine ima tako oznako R10 ali R11, ploščice z oznako R9 pa so primerne izključno za pokrite terase ali balkone, kjer površina ne pride v stik s snegom in vodo.

Trajnost, estetski videz in kakovost prenovljene terase ali balkona pa ni pogojena samo z ustrezno izbiro ploščic, temveč tudi z ustrezno pripravo površine in kakovostno izvedbo. Več o kakovostni izvedbi in izbiri ploščic za zunanje površine pa si lahko preberete na spodnjih povezavah:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Oglejte si tudi galerije keramike na spodnjih povezavah:


terase-in-balkoni-sichenia
Sichenia
terase-in-balkoni-floorgres
                Floor Gres
          
ploscice-za-terase-grespania
Grespania
terase-in-balkoni-rex
                    Rex
 
terase-in-balkoni-cerim
Cerim
ploscice-cdc-terase
           Casa dolce casa  
Naša spletna stran uporablja piškotke, za katere potrebujemo vašo privolitev. Nujno potrebni sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Preberi več .

Se strinjam.

EU Cookie Directive Module Information