Schlüter®-KERDI-LINE-H/V - kanaleta za tuš kabine

 

kerdi-line-h-velika1

 

Schlüter®-KERDI-LINE je večdelen horizontalni odtočni sistem, primeren za vgradnjo v tuš kabine s keramiko ravnini tal in brez klasične tuš kadi. Modularna zasnova nudi kar najvišjo možno stopnjo fleksibilnosti pri vgradnji, za katero zadostujejo že osnovna gradbena orodja in osnovno znanje s področja gradbeništva. Sistem Schlüter®-KERDI-LINE je na voljo v dveh izvedbah, in sicer s horizontalnim odtokom (Schlüter®-KERDI-LINE-H) ali z vertikalnim odtokom (Schlüter®-KERDI-LINE-V), ter z  možnostjo montaže ob steni ali na sredini tuš kabine. Oglejte si elektronski katalog Schlüter®-KERDI-LINE ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 
 1. sistemska-resitev-kerdi-line
  Schlüter®-KERDI-LINE: odtočni kanal s horizontalnim ali vertikalnim odtokom
 2. Schlüter®-KERDI-LINE: okvir in rešetka odtočnega kanala
 3. Schlüter®-KERDI-SHOWER: izravnalna in naklonska plošča
 4. Schlüter®-SHOWERPROFILE:  stenski in naklonski profili

 

Odtočni kanali Schlüter®-KERDI-LINE so narejeni iz nerjavečega jekla, v verzijah s horizontalnim ali vertikalnim odtokom. Odtočni kanali so na voljo v 8 dolžinah in se lahko kombinirajo s 4 različnimi tipi rešetk. Odtočni kanali Schlüter®-KERDI-LINE so primerni za vgradnjo ob steni ali na sredini tuš kabine, tovarniško nameščena manšeta Schlüter®-KERDI pa zagotavlja popolno hidroizolacijo med podlago in odtočnim kanalom.
 
Odtočni kanal Schlüter®-KERDI-LINE je mogoče enostavno prilagoditi višini talne obloge, kar omogoča polaganje keramike, naravnega kamna ali druge talne obloge, debeline od 3 do 25 mm.Odtočni kanali so na voljo v dolžini 500 / 600 / 700 / 800 / 900 / 1000 / 1100 in 1200 mm.

Schlüter®-KERDI-LINE-H

Schlüter®-KERDI-LINE-H je odtočni sistem s horizontalnim odtokom ter kot tak idealen za objekte, kjer ni mogoča vgradnja vertikalnega odtoka. Odtočni kanal je iz enega kosa in narejen iz nerjavečega jekla V2A. Na rob kanala je že tovarniško prilepljen mehak polietilenski trak s tkanino iz flisa, imenovan Schlüter®-KERDI, katerega funkcija je hidroizolacija med odtočnim kanalom in ostalo površino.

Komponente sistema Schlüter®-KERDI-LINE-H:

 1. Kotna hidroizolacija
 2. Dvodelna smradna zapora
 3. Odtočni kanal s hidroizolacijsko manšeto
 4. Odtok
 5. Odtočna cev
 6. Obloga odtočnega kanala
 7. Adapter DN40 za DN50

shema-kerdi-line
presek-kerdi-line-h
komponente-kerdi-line-h

Schlüter®-KERDI-LINE - kombinacija okvirja odtočnega kanala in rešetke

Odtočni kanali Schlüter®-KERDI-LINE so na voljo v dolžinah od 50 do 120 cm v razponu 10 cm. Narejeni so iz brušenega nerjavečega jekla v elegantnem Schlüter®-QUADEC dizajnu. Okvir odtočnega kanala se lahko kombinira z rešetkami ali pokrovom, na katerega se prilepi keramiko.

 • Možne so različne kombinacije rešetke in okvirja
 • Na voljo v 8 dolžinah od 50 do 120 cm v razponu 10 cm
 • Okvir odtočnega kanala narejen v elegantnem Schlüter®-QUADEC dizajnu iz nerjavečega jekla
 • Okvir odtočnega kanala (na voljo v dveh višinah) je mogoče hitro in enostavno prilagajati višini talne obloge, kar omogoča polaganje keramike debeline od 3 do 25 mm
 • Silikonski spoj med okvirjem in rešetko ni potreben
 • Primerno za uporabo tudi z invalidskimi vozički
 • Na voljo so 4 tipi rešetk:

design-d
design-b
design-a

Design A: Zaprti pokrov z dvema horizontalnima stranskima režama

Design B: rešetka s kvadratnimi režami

Design C: okvir za keramiko in dvema horizontalnima odtočnima režama

Design D: pokrov za keramiko

 

okvir-19-mm
 okvir višine 19 mm za talno oblogo debeline 3-15 mm 
okvir-30-mm
 okvir višine 30 mm za talno oblogo debeline 13-25 mm 
nastavitev-visine
 Sistem za nastavitev višine pokrova  
 

Schlüter®-SHOWERPROFILE

schluter-profili1

 

 1. trikoten naklonski profil showerprofile-s
  Schlüter®-SHOWERPROFILE-S je trikoten naklonski profil, namenjen za vgradnjo na robove tuš kabin s keramiko v ravnini tal. Profil sledi naklonu talne obloge proti odtočnemu kanalu in tako premošča naraščajočo višinsko razliko s keramiko na preostali površini. Narejen je iz brušenega nerjavečega jekla in z 2 % naklonskim kotom.

   

 2. Schlüter®-SHOWERPROFILE-R je dvodelni stenski premostitveni profil, namenjen premostitvi razlike med odtočnim kanalom in stensko keramiko. Profil je sestavljen iz dveh delov, kar omogoča enostavno prilagajanje njegove višine od 23 do 45 mm. Vidna površina profila je narejena iz brušenega nerjavečega jekla, hrbtna stran pa vsebuje tovarniško prilepljeno tkanino iz flisa, ki zagotavlja izredno dobro vezavo profila z lepilom za ploščice.

   

 3. Dilatacijski profil: Možna sta dva načina prehoda talne keramike v tuš kabino, od česar  je odvisen tudi izbor diletacijskega profila. Za enakomeren prehod (možnost A) vgradimo diletacijski profil Schlüter®-DILEX. Za preprečitev razlivanja vode izven tuš kabine pa lahko vgradimo naklonski profil Schlüter®-RENO-U.

stenski profil showerprofile-ra
naklonski profil schluter-reno-u
diletacijski profi schluter-dilex

 

Za dodatne tehnične podrobnosti vas vabimo da si ogledate tudi:

 

Video: montaža sistema Schlüter®-KERDI-LINE-H

 

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, za katere potrebujemo vašo privolitev. Nujno potrebni sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Preberi več .

Se strinjam.

EU Cookie Directive Module Information