S sodobno računalniško tehnologijo so proizvajalci ploščic in njihovi dizajnerji ustvarili čudovite imitacije lesenih, marmoriranih in granitnih talnih oblog.

 

Veliko zanimanje je predvsem za ploščice v imitaciji lesa, katerih ponudba se je v zadnjih letih zelo povečala. Namesto klasičnih lesenih parketnih talnih oblog lahko tako sedaj izbirate med številnimi granitogres ploščicami, ki s svojim videzom, barvami, lesnimi letnicami in dimenzijami neverjetno spominjajo na različne parkete in lesene pode. Poleg klasičnih hrastovih, smrekovih, češnjevih in bukovih lesenih možnosti, ki so nam najbolj poznane in prisotne v našem okolju, so sedaj na voljo tudi različni motivi skandinavskega ali afriškega lesa.

Glede na površinsko obdelavo in glazuro ploščice se lahko odločamo med imitacijami modernih lesenih parketov, ali bolj rustikalnih ploščic, ki izredno spominjajo na stare lesene deske in pode. Večina serij talnih ploščic v imitaciji lesa poleg standardnih nizko stenskih obrob vključuje tudi različne stopniščne elemente, s katerimi obložimo notranja stopnišča in s tem povečamo stilsko dovršenost projekta.

cerim - wood essence
sichenia - doghe
bella casa - canaima

V zadnjem obdobju je veliko zanimanja tudi za ploščice, ki s svojim videzom spominjajo na naravne marmorne in granitne obloge. Predvsem ploščice v imitaciji marmorja se zelo lepo podajo tako v poslovnih prostorih, kot tudi v domovih, predvsem v kopalnicah. V kolikor se odločimo za nekoliko večje formate, obogatene z visoko sijajnim poliranim leskom, bomo vsakemu prostoru dodali pridih glamurja ter vrhunske elegance. S fantastično foto-računalniško obdelavo so proizvajalci naredili neverjetno dobre imitacije naravnih materialov, ki pa so zaradi manjše poroznosti in vodovpojnosti tudi veliko lažje za vzdrževanje in čiščenje.

grespania - palace
rex - le essenze di rex
rex - i bianchi di rex
sichenia - lastre pregiate

Gres ploščice v imitaciji lesa:

Gres ploščice v imitaciji marmorja in granita:


Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

 

 

Naša spletna stran uporablja piškotke, za katere potrebujemo vašo privolitev. Nujno potrebni sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Preberi več .

Se strinjam.

EU Cookie Directive Module Information