Prenova kopalnice je lahko pogojena z nakupom stare nepremičnine, dotrajane inštalacije in kopalniške opreme, ali pa je enostavno prišla na vrsto v smislu rednega vzdrževanja v stanovanjskem objektu.

Vsekakor je potrebno pred adaptacijo dobro premisliti in preučiti možnosti in trende pri opremljanju sedanjih kopalnic. Pri tem je potrebno upoštevati, da bodo novi materiali, ki se bodo vgradili kvalitetni, da bodo lahko v prihodnje služili čim več let.

V kolikor prenovo ne pogojuje dotrajana podometna inštalacija in ste si kopalnico enostavno želeli samo osvežiti z novimi modnimi ploščicami, ter pri tem v njej ne bi želeli imeti prevelik gradbeni poseg, vam v ta namen nudimo izredno tanke stenske in talne ploščice, debeline 4 5 mm,

keramika keramične ploščice katere lahko položite tudi preko starih ploščic. Take ploščice so kljub svoji debelini in krhkemu videzu   izredno kvalitetne in trdne, pomembno je le, da so stare ploščice trdno prilepljene na podlago in da je njihova površina ravna. Z uporabo tankih ploščic po sistemu lepljenja »ploščica na ploščico« lahko svojo kopalnico prenovite na hiter in enostaven način.

Največkrat pa je potrebno pri prenovi zamenjati kompletno podometno vodovodno in električno inštalacijo. Pred menjavo inštalacije je potrebno predvideti, kje bodo na novo stali vgradni elementi. V kolikor je v stari kopalnici bila v uporabi kopalna kad in je sedaj ne potrebujete, je prenova idealen čas, da jo nadomestite s tuš kadjo in kabino. Stoječo WC školjko in bide se v večini primerov sedaj nadomesti z visečimi elementi, ki se priklopijo na podometne splakovalne sisteme in konzole.

V kolikor je zid pretanek, se lahko vgradi podometni sistem s kovinsko konstrukcijo, ki poveča nosilnost in omogoča uporabo visečih elementov. Visečikeramične ploščice keramika elementi se nahajajo tudi v ponudbi kopalniških omaric, ki v kombinaciji z umivalniki tvorijo novo stilsko podobo. Ta način vgradnje omogoča lažjo in enostavnejšo čiščenje sanitarnih prostorov.

V kolikor se pri nakupu vodovodnih baterij odločite za podometne baterije, je potrebno pred polaganjem ploščic pri menjavi vodovodne inštalacije upoštevati tudi vgradnjo podometnih sistemov.

Radi imamo tople kopalnice, zato priporočamo, da v projekt prenove vključite tudi talno ogrevanje. V primeru, da se adaptira samo kopalnica in tlakov ni možno menjati ter poglabljati vam priporočamo, da na tla pod ploščicami vgradite termostatski električni grelni kabel, ki je na razpolago v rolah ali pritrjen na mreži, ki omogoča enostavno polaganje. Debelina grelne mreže je izredno tenka in bistveno ne vpliva na višino talne površine. Z grelno mrežo se v kopalnicah navadno prekrijejo samo pohodne površine.

Po zamenjavi vseh podometnih sistemov pa je potrebno za polaganje ploščic ustrezno pripraviti talne in stenske površine. V kolikor so se odstranile stare ploščice je potrebno površine izravnati z ustreznimi stenskimi ali talnimi izravnalnimi masami, kot so Nivoplan ali Nivorapid (kliknite za ogled podrobnosti ) proizvajalca Mapei. Sledi postopek hidroizolacije, ki je zelo pomembna v predelih, ki so podvrženi vodnim vplivom. To so stene tuš kabin, kopalnih kadi, pri umivalnikih, bidejih in talne površine. V naših trgovinah vam v ta namen nudimo kvalitetne hidroizolativne premaze in folije proizvajalcev Mapei in Schlüter-Systems (kliknite za ogled podrobnosti)

keramikaPri lepljenju ploščic in mozaikov je potrebno upoštevati tehnična navodila proizvajalcev. V kolikor je na tleh talno ogrevanj, je potrebno uporabiti elastično lepilo, kot npr. lepilo Keraflex.  Za fugiranje ploščic je na voljo velika barvna paleta fugirnih mas, priporočamo pa uporabo Kerapoxy fugirne mase, ki je neporozna in omogoča lažje čiščenje fug. Pri njeni uporabi morajo biti fugi debele najmanj 3 mm. Na vseh stikih med tlemi in stenami je potrebno fuge zatesniti z elastično tesnilo maso, kot npr. Mapesil AC silikonskim kitom.

Po opravljenih gradbenih delih sledi montaža opreme, ki mora slediti navodilom za montažo, ki so priložena v embalaži. S tem lahko že na začetku veliko pripomoremo k temu, da bo nadaljnja uporaba tuš kabin, kopalniških Vodovodne-armatureomaric, splakovalnih kotličkov, vodovodnih armatur in ostalih elementov potekala nemoteno in čim dlje. V kolikor nove vodovodne cevi niso čiste, lahko umazanija z vodo priteče v kartušo vodovodne baterije , kar lahko povzroči, da le-ta poči.

V kolikor se projekt prenove kopalnice naredi strokovno, s kvalitetnimi materiali in trendovsko opremo, bo le-ta še veliko let služila svojemu namenu in vašemu udobju. V razstavno-prodajnih salonih Granit Commerce vam za prenovo vaše kopalnice nudimo vso opremo priznanih evropskih proizvajalcev, pri izbiri pa vam nudimo tudi strokovno svetovanje.

Preberite si nekaj več tudi o ostalih sistemskih rešitvah za kopalnice:


Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Naša spletna stran uporablja piškotke, za katere potrebujemo vašo privolitev. Nujno potrebni sejni piškotki, ki so uporabljeni za to, da si spletno mesto zapomni uporabnikove vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. Preberi več .

Se strinjam.

EU Cookie Directive Module Information